Meer cursisten en leden door het WK? Het kan!

Ja, dat is mogelijk, ook u als opleider of vereniging kunt een slaatje slaan uit het WK. Dat is niet voorbehouden aan petjes verkopers, supermarkten met wuppies of hamsters en bierbrouwers. In 2004 kwam een klant bij ons met een opmerkelijke vraag.

Samen hadden we in een aantal maanden een volledig online omgeving voor cursisten met zeer interessante naslaginformatie ontwikkeld. Op die besloten omgeving konden cursisten online zien wat het rooster was, welke resultaten behaald waren en wie de medecursisten waren. Het CRM cursus systeem hadden we gekoppeld met de website. Maar men kon er ook terecht voor interessante naslagartikelen binnen het vakgebied, online nieuwsbrieven bekijken en zelfs het magazine dat maandelijks uitgebracht werd was volledig integraal, online beschikbaar.

Het enige probleem: er kwam niemand..

De potentiële doelgroep was een paar duizend cursisten en aan de content lag het niet, die was top. Probleem was alleen dat niemand wist dat die content beschikbaar was, en nog gratis ook! Deze klant had al alles geprobeerd: een nieuwsbrief speciaal over dit onderwerp, een mailing, docenten die in de klas vertellen wat de mogelijkheden zijn, meldingen op de website: niets hielp.

Totdat we het over een volledig andere boeg gooiden. Het was vlak voor het Europees Kampioenschap voetbal en omdat we zelf op kantoor een webbased poule georganiseerd hadden opperde iemand het idee om die poule te integreren op de site van die klant. En de winnaar van de poule zou een fles wijn krijgen. Zo gezegd, zo gedaan. Gevolg: binnen drie dagen hadden we meer dan 500 geregistreerde deelnemers!
En die logden in en zagen dat er niet alleen een poule was maar ook relevante naslaginformatie en informatie over hun persoonlijke resultaten en inschrijving. Na het EK kwamen diezelfde 500 cursisten nog geregeld terug en als een olievlekwerking groeide het aantal gebruikers gestaag in de afgelopen jaren naar een levendige community van inmiddels 8.000 gebruikers.

Misschien een leuke optie voor het volgende EK of WK?